Woordje van de groepsleiding en maandschors september 2018

Beste ouders en leden

Vorige maand beleefden onze jinners een geweldig kamp in Taiwan, onze jongste takken amuseerden zich volop in Sint-Niklaas en onze oudsten hadden het enorm naar hun zin in Paliseul! We hebben allemaal geweldig leuke momenten beleefd en houden mooie herinneringen over aan onze kampen. Ondertussen zijn we uitgerust en klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen.

Enkele dagen geleden begonnen de voorbereidingen en werden de nieuwe leidingsploegen gevormd. Hierbij moesten we helaas afscheid nemen van enkele ervaren leiders en leidsters die jarenlang elke zondag vol enthousiasme het beste van zichzelf gaven. We zijn hen enorm dankbaar voor hun jarenlange inzet als lid en leiding. Echter, waar de ene zijn verhaal eindigt, begint dit van de andere: we zijn enorm blij dat we vier nieuwe leiders en leidsters mogen verwelkomen in ons team.

Zoals enkelen onder jullie reeds weten, vertrekt Fien over enkele dagen voor haar studies een jaar naar China. Daarom moet zij helaas ook een punt zetten achter haar carrière als groepsleiding. We zijn enorm dankbaar dat ze twee jaar lang met ons samenwerkte om alles voor en achter de schermen in goede banen te leiden en wensen haar veel succes daar in China! Haar plaatsje als groepsleiding zal overgenomen worden door een nieuw verkozen leidster: Paulien Stroobants. De groepsleiding voor volgend scoutsjaar bestaat dus uit: Paulien, Wannes en Frauke. Zoals steeds kunnen jullie ons voor of na elke vergadering aanspreken of bereiken via: groepsleiding@scoutssintrochus.be indien er vragen of problemen zouden zijn.

Maandschors september 2018

Zondag 2 september

Vandaag is het de laatste vergadering met de leidingsploeg van vorig scoutsjaar, dus jullie hebben nog even de kans om afscheid te nemen van jullie leiding! Afspraak aan de lokalen: voor de kapoenen, zoals steeds van 14u-17u, voor de andere takken van 14u-18u. Hierna kunnen jullie ook eens komen kijken naar de verloren voorwerpen van kamp.

Zaterdag 8 september

We organiseren weer onze jaarlijkse spaghettikermis, waar jullie van harte welkom zijn!  Deze gaat door in de parochiezaal van Sint-Rochus: Melkerijstraat 84, 1500 Halle. Dat weekend is het dus geen vergadering voor de leden, maar wij nodigen jullie wel graag uit om van onze zelfgemaakte spaghetti en dessertjes te komen smullen van 11u30-15u en van 17u-22u. Met de opbrengst van deze spaghettikermis wordt er opnieuw geïnvesteerd in de lokalen, ledenactiviteiten, kamp, weekends, … Tijdens de spaghettikermis wordt er ook een verkoopstand voorzien van de jin. Met de opbrengst van hun verkoop financieren zij hun buitenlands kamp. Momenteel zijn wij nog volop bezig met het ontwerpen van een flyer, die zo snel mogelijk op onze site zal geplaatst worden.

Zondag 15 september

Vandaag is het overgang! De nieuwe leiding van het scoutsjaar 2018-2019 wordt bekend gemaakt. Daarnaast gaan de oudste leden van elke tak ‘over’ naar de volgende tak. Jullie doen best kledij aan die vuil mag worden. Afspraak voor iedereen aan de lokalen van 12u-18u.

Zondag 23 september

De eerste vergadering met de nieuwe leidingsploeg! Iedereen wordt aan de lokalen verwacht van 14u-18u (kapoenen van 14u-17u). Moesten jullie vriendjes kennen die ook naar de scouts willen komen, aarzel niet om ze eens mee te nemen. Ze mogen eerst een paar keer proberen.

Zondag 30 september

De leiding is dit weekend op startweekend om het nieuwe jaar verder voor te bereiden! Vandaag is er dus helaas geen vergadering.

PS: in september komt de nieuwe leiding ook eens langs bij jullie thuis. Dit doen we om onszelf eens voor te stellen en het nieuwe jaarkenteken af te geven. Belangrijke data worden tijdens dit bezoek ook meegedeeld.

Scouteske groetjes,

De groepsleiding, oud en nieuw,

Fien, Wannes, Frauke en Paulien